Minipizze z tortilli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na zimno. Przepis pochodzi z mojego bloga http://my-culinaryart.blogspot.com/, inspirowany przepisem z książki "Pyszne 25"

  • 20 min

Składniki:

  • (dla dwóch osób):
    2 placki tortilli
    100 ml pomidorowej passaty
    1 kulka mozzarelli
    2 plasterki żółtego sera
    2 plastry szynki gotowanej
    2 pieczarki
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki bazylii
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Minipizze z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przy pomocy pucharka do lodów, z tortilli wycinamy 6 krążków (po 3 z każdej). Wkładamy je do foremki na muffinki. Dociskamy do dna, uważając, żeby ich nie porwać.
  • 2. Do garnuszka wlewamy passatę, porwane plasterki żółtego sera, doprawiamy oregano, bazylią, solą i pieprzem. Gotujemy, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści. Przekładamy na przygotowane ciasto (ok. 1 łyżka na minipizzę).
  • 3. Całość posypujemy pokrojoną w kostkę szynką i mozzarellą, na wierzch układamy kawałki pieczarek. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut, po czym podajemy. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować