"koreczki" z tortilli

4.51 (196 ocen)

  • 10 min

Doskonała przekąska na imprezę. Podałam do niej dodatkowo sos czosnkowy.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 placki tortilla
    3 łyżki majonezu
    kilka liści sałaty
    100 g szynki
    100 g sera żółtego w plastrach
    1 duży pomidor
    4 ogórki korniszone
    kilka małych winogron
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

"koreczki" z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koreczki z tortilli 1 1. Ogórki i pomidor pokroić na cienkie plasterki (ogórki po długości). Tortille skropić wodą i podgrzać przez minutę w mikrofalówce, aby zmiękły. Ułożyć na blacie "na zakładkę". Na tortillach rozsmarować majonez i rozłożyć liście sałaty.
  • koreczki z tortilli 2 2. Na salacie ułożyć warstwę sera a następnie warstwę szynki.
  • koreczki z tortilli 3. Następnie ułożyć warstwę pomidora i ogórka. Zwijać ciasno jak naleśniki. W niewielkich odstępach powbijać wykałaczki i między nimi przekrawać pod skosem, formując porcje. Na każdą wykałaczkę nabić winogrono.

Porady

winogrona można zastąpić np. pomidorkami koktailowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować