Mini tarty z malinami, budyniem i kruszonką

4.51 (200 ocen)

Przepyszny, pachnący latem deser. Polecam wszystkim łasuchom ;)

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    2 szkl mąki
    2 jajka
    1/2 szkl cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 kostki masła
    1 łyżka smalcu

    Budyń:
    torebka budyniu
    1/2l mleka
    cukier jeśli wymaga tego producent

    Kruszonka:
    3 łyżki maki
    3 łyżki cukru
    3 łyżki oleju

    ok 20 dag malin
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Mini tarty z malinami, budyniem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarty napełnione budyniem 1. Ciasto: Wszystkie składniki posiekać i zagnieść ciasto. wstawić do lodówki na 1 godzinę. Cienko rozwałkować, wyciąć duże kółka i wylepić posmarowane masłem foremki na mini tarty. Ponakłuwać widelcem.
  • Tarty posypane kruszonką 2. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Aby nie zrobił się kożuch można przykryć folią.
    Budyń nakładać na ciasto, ułożyć po kilka malin i posypać kruszonką.
  • 3. Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzeć.
  • 4. Tarty piec ok 15 minut w 180 stopniach. Ostudzić.

Porady

Można użyć mrożonych malin lub innych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować