Mini serniczki z oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód:
1. Zmielone ciasteczka połączyć z rozpuszczonym masłem.
2. Wykleić nimi spód papilotki i wstawić do lodówki.
Ciasto:
1. Z ciasteczek oreo wykroić nadzienie i dodać je do sera twarogowego. Wsypać cukier kryształ oraz cukier z prawdziwą wanilią i dokładnie wymieszać.
2. W osobnej misce ubić śmietanę kremówkę. Dodać do sera, zmiksować.
3. Żelatyny zalać zimną wodą, a następnie pogrzać w kuchence mikrofalowej przez 10-15 sekund.
4. Rozpuszczoną żelatynę wraz z sokiem z cytryny wlać na masy,zmiksować.
5. Pod koniec dodać pokrojone ciasteczka i delitaknie wymieszać.
6. Papilotki wypełnić masą sernikową po sam brzeg. Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.
Krem:
1. Serek mascarpone, śmietanę i cukier puder, zmiksować na puch.
2. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką.
Dekoracja:
1. Mini serniczki udekorować kremem oraz ciasteczkami Oreo.
Komentarze