Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sernik na zimno w nowym wydaniu, podany w czekoladowych pucharkach, więc cały do zjedzenia, o lekko kokosowej nucie z borówką amerykańską okraszony wiórkami z czekolady, najsmaczniejszy dobrze schłodzony, nie jest sztywny ma lekką aksamitną konsystencję, szybki w przygotowaniu dla niedzielnych gości

  • 60 min

Składniki:

  • 8 Czekoladowych pucharków
    30 dag twarogu chudego
    25 dag mascarpone
    1 szklanka śmietanki 30%
    2 listki żelatyny
    2 łyżki wiórków kokosowych białych
    2 łyżki tartej gorzkiej czekolady
    80 ml likieru kokosowego
    100 g cukru pudru
    25 dag świeżej borówki
    Wiórki czekoladowe do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Likiery

Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladowe pucharki na czas przygotowania serniczków włożyć do lodówki.
    Śmietankę kremówkę ubić na pianę, ale nie bardzo sztywną.
    Ser twarogowy i mascarpone połączyć ze sobą, dodać puder, likier kokosowy oraz wiórka, zmiksować krótko mikserem, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano w przepisie na opakowaniu, ubitą śmietanę oraz startą gorzką czekoladę, wymieszać, dodać część borówki, wymieszać łyżką, resztę zostawić do dekoracji.
  • 2. Tak przygotowana masę serową wyłożyć po równo do pucharków, udekorować grubymi wiórkami czekoladowymi oraz borówką.
    Chłodzić minimum 3 godziny w lodówce, podawać.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować