Mini serniczki Mojito

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser o smaku miętowo limonkowym idealny na letnie popołudnie.

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane waniliowe (po 175 g)
    2 galaretki o smaku limonkowym (1 do masy serowej i 1 na wierzch)
    pęczek świeżej mięty
    skórka otarta z jednej limonki
    opakowanie ciasteczek o smaku czekoladowym ( 150 g)
    łyżka masła
    łyżka cukru pudru
    czekolada (ewentualnie gotowa polewa)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Deser na zimno

Mini serniczki mojito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z miękkim masłem. Wyrobić palcami na miękką masę.
    Formę na muffinki wyłożyć folią spożywczą. Na dno wyłożyć ciasteczkową masę dociskając dobrze palcami. Włożyć do lodówki.
  • 2. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Wystudzić.
    Miętę drobno posiekać. Limonkę sparzyć i zetrzeć na tarce skórkę.
    Do serków homogenizowanych dodać wystudzoną galaretkę i cukier puder. Zmiksować.
    Dodać miętę i skórkę z limonki. Wymieszać.
  • 3. Masę serową wylać na schłodzone wcześniej ciasteczka. Wsadzić do lodówki na ok. 4 godziny. Po upływie tego czasu przygotować drugą galaretkę według przepisu na opakowaniu. Zalać połowę serniczków.
    Czekoladę (lub gotową polewę) rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować drugą część serniczków. Chłodzić w lodówce do stężenia galaretki.
    Przed podaniem udekorować listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Limonka Mięta Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować