Mini schabowe w pysznym sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nuda ciągle te same schabowe, ile można je jeść. A co powiecie na moją wersję, schabowe w pysznym sosie?

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 4 łyżki musztardy sarepskiej
    • 5 łyżek ketchupu pikantnego
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Olej do smażenia
    • ½ szk. śmietany 12 %
    • Pieprz
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini schabowe w pysznym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, każdy kawałek mięsa kroimy na 4 części, doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety odkładamy na bok.
  • sos 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy musztardę, ketchup oraz śmietanę. Chwilę gotujemy i łączymy z mięsem.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować