Minipavlove z czekoladowym sosem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek przygotować bezy.Utrzeć białka na sztywną masę z odrobiną soli.Dodawać stopniowo cukier aż masa zrobi się pięknie błyszcząca i sztywna.Na koniec dodać sok z cytryny.
Duża łyżką kłaść porcje na blachę wyłożoną papierem.Przed włożeniem do piekarnika mocno uderzyć blachą o stół,blat żeby Pavlove się ładnie uformowały.Piec w temp 150 stopni przez 30 minut.Ściągać z blachy dopiero jak wystygną.Przekładać je wówczas serkiem homogenizowanym.Mandarynki obrać,pokroić na mniejsze kawałki i nadziewać na widelczyki na przemian z malinami.
2.Przygotować kąpiel wodną w małym garnku.Do miseczki mieszczącej się w użytym do kąpieli garnku wlać śmietanę i podgrzewać.Gdy śmietana będzie już prawie wrzała dodać pokruszoną czekoladę i masło.Mieszać i ciągle podgrzewać aż składniki się połączą.Na koniec dodać nalewkę,zamieszać i gotowe.Przygotowanym fondue polać Pavlove przed samym podaniem i od razu kosztować maczając w nim przygotowane "owocowe szaszłyki
Porady
Można nie dodawać nalewki i wówczas deser ten mogą spożywać również dzieci
Komentarze