Brownie z musem czekoladowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.brownie:
Mleko łączymy z octem i odstawiamy na 15 minut.
W misce mieszamy składniki suche (mąkę, kakao, cukier,sodę, proszek do pieczenia, sól).
Czekoladę rozpuszczamy z masłem i ekstraktem waniliowym, a potem studzimy.
Łączymy ostudzoną czekoladę z mlekiem, a następnie ze składnikami suchymi. Mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Pieczemy 30-35 minut.
mus:
100 ml śmietany podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Masę studzimy, odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Resztę śmietany ubijamy na sztywno, a potem łączymy delikatnie ze schłodzoną czekoladą.
Komentarze