Brownie z musem czekoladowym i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

pyszne połączenia czekolady i owoców

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • (forma20x30)
    brownie:
    150 g gorzkiej czekolady
    320 ml mleka
    1 łyżka octu
    80 ml rozpuszczonego masła
    1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    240 g mąki
    50 g kakao
    200 g cukru
    1 łyżeczka sody
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    mus:
    175 g gorzkiej czekolady
    240 ml śmietany
    dodatkowo:
    owoce sezonowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z musem czekoladowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. brownie:
    Mleko łączymy z octem i odstawiamy na 15 minut.
    W misce mieszamy składniki suche (mąkę, kakao, cukier,sodę, proszek do pieczenia, sól).
    Czekoladę rozpuszczamy z masłem i ekstraktem waniliowym, a potem studzimy.
    Łączymy ostudzoną czekoladę z mlekiem, a następnie ze składnikami suchymi. Mieszamy do połączenia wszystkich składników.
    Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Pieczemy 30-35 minut.
    mus:
    100 ml śmietany podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Masę studzimy, odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
    Resztę śmietany ubijamy na sztywno, a potem łączymy delikatnie ze schłodzoną czekoladą.

    Brownie smarujemy musem i ozdabiamy owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować