Prowansalska tarta w kratkę

0 (0 ocen)

  • 40 min

och ten smak......pamiętam go jeszcze.No i warto docenić że jest cukinia

  • 40 min

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    zioła prowansalskie
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    2 jajka
    3/4 szklanki śmietany kwaśnej
    1 opakowanie ciasta francuskiego

Prowansalska tarta w kratkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i pokroić na długie cienkie paski.Ciasto francuskie wyłożyć na blachę i nakłuć widelcem.Na wierzchu ułożyć paski cukinii,układając je na przemian tak żeby utworzyć kratkę.Jajko zmiksować ze śmietaną i wylać na tarta i obficie posypać ziołami prowansalskimi.Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp 180-200 stopni i piec przez ok 35 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy