Migdałowiec

  • wyświetlono: 1334 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Ciasto rozpływa się w ustach, jest rewelacyjne

danusia19671

Składniki

herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójne
śmietana kremówka 30% - 250 ml
czekolada gorzka - 4 łyżki
bita śmietana w proszku - 1 opak
masa krówka orzechowa - 1 puszka
budyń waniliowy -2 opak
mleko -0,5 l
migdały płatki - 75 g
masło - 2/3 kost

Sposób przygotowania przepisu:

Migdałowiec

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 2. Budynie ugotować w pół litra mleka, ostudzić. Ostudzone budynie utrzeć z masłem na krem.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę, ubić.
    Następnie ubić z bitą śmietaną.
  • 4. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową.
  • 5. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową.
  • 6. Przykryć herbatnikami i wyłożyć, krem śmietankowy z czekoladą, trochę kremu zostawić na wierzch.
  • 7. Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy uprażonymi na patelni migdałami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

MIGDAŁOWIEC

Dodane przez: aneta85

Migdałowiec

Przepis na ten placek dostałam...

Migdałowiec:)

Dodane przez: Misia1730

Migdałowiec:)

Coś przepysznego dla miłośników...

migdałowiec

Dodane przez: agula85

MIGDAŁOWIEC

Pyszne ciasto i bardzo szybkie...

Migdałowiec z masą krówkową

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Migdałowiec z masą krówkową

Przepis na to ciasto dostałam od...

Migdałowiec wg. Siostry Anastazji

Dodane przez: AnkaFiranka

Migdałowiec (bez pieczenia) wg. Siostry Anastazji

Ciasta nie wymagające pieczenia...

migdałowiec z kajmakiem

Dodane przez: klementynka

migdałowiec z kajmakiem

bardzo słodkie, ale przepyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE