1.biszkopt- Białka ubić z solą, potem cukrem i żółtkami. Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać. Wylać na blaszkę 34x38, wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa budyniowa- Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń i jajko. zmiksować.(ja jeszcze przelałam przez sitko). Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać mieszankę budyniową, stale mieszając. Ugotować budyń i wystudzić.Mieszając od czasu do czasu, albo przykrywając folią.
3.Masło utrzeć,dodając porcjami budyń. Utrzeć na gładką masę.Rozsmarować na biszkopcie.
4.Zaraz przykryć warstwą krakersów.
5.Miękką masę krówkową, zmiksować ze śnieżką i rozsmarować na krakersach.
6.Przykryć następną warstwą krakersów.
7.bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Delikatnie połączyć z żelatyną.Krótko zmiksować.Wyłożyć na krakersy.
8.Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.Wystudzić i posypać na bitej śmietanie.Polewą polać w esy-floresy
Komentarze