Sznycle z marchewką i szczypiorkiem

5 (166 ocen)

  • 30 min

Wyszły pyszne podałam z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 mięsa mielonego(wołowo-wieprzowe)
    1 marchewka
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 jako
    bułka tarta
    olej do smażenia
    ostra i słodka papryka mielona
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Sznycle z marchewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodaj startą marchewkę,posikany szczypiorek,żółtko,ubite białko na sztywno po szczypcie ostrej i słodkiej papryki,sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Z masy mięsnej formuj kotlety,obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować