Mielone z buraczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Smaczne kotlety z mięsa mielonego, które znikają ze stołu w kilka chwil. Takie kotlety podasz bez konieczności podania dodatku, dodatek znajdziesz w środku kotleta. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące, a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 2 duże buraki
    • 1 opakowanie mozzarelli
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • Sól
    • 1 łyżka majeranku
    • ½ łyżeczki octu
    • ½ łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z buraczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Mięso mielone przekłam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, bułkę tartą, majeranek, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Robię duże kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym kotlecie robię szklanką otwór. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • buraczki 2. Buraki obieram, myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu ścieram na tarce o małych oczkach, przekładam do rondelka, dodaję cukier, sól, oraz ocet i gotuję.
    Po ugotowaniu napełniam każdy otwór w upieczonych kotletach.
  • ser 3. Ser mozzarellę kroję w plasterki i układam na burakach.
    Zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
  • kotlety 4. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować