Mielone pieczone

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety mielone nie zawsze musza być smażone

Składniki:

  • - Mięso mielone 500 gram
    - Cebula 2 szt.
    - Marchewka 1 szt.
    - Pieczarki 7 szt.
    - Posiekana natka pietruszki 2 łyżki
    - Ser tarty 10 dag
    - Jajko 1 szt.
    - Bułka tarta 3 łyżki
    - Pieprz ziołowy
    - Sól
    - Czosnek granulowany
    - Ciasto francuskie 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Wrzucamy to na patelnię i przesmażamy. Przekładamy warzywa do miski. Pieczarki kroimy w kostkę i również przesmażamy. Dokładamy to do warzyw w misce. Do miski wkładamy mięso mielone, tarty ser, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • 2. Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paski. Z mięsa lepimy kulki i owijamy je paskami z ciasta francuskiego, tak aby kotlety przypominały „kłębek włóczki”. Kotlety układamy na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.43 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

mielone

To może cię zainteresować