Melon z wędliną i serem camembert z dresingiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Świetna przekąska , szybka w przygotowaniu , z dostępnych składników . Znika z talerza w oka mgnieniu:)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 melona - u mnie o pomarańczowym miąższu
    1 serek camembert - 120 g.
    2 kabanosy drobiowe-długie , cienkie
    8 plasterków kiełbasy krakowskiej podsuszanej
    Dodatkowo:
    8 wykałaczek małych
    2 garście orzechów włoskich
    2 garście roszponki
    Dresing:
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka musztardy stołowej
    2 łyżki oleju
    po szczypcie - soli , cukru i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Wędliny Przekąski Ser

Melon z wędliną i serem camembert z dresingiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Melon z wędliną i serem camembert z dresingiem i orzechami 1. Składniki dresingu umieszczam w słoiku , potrząsam do połączenia składników , odstawiam . Melona obieram ze skóry , wycinam ziarnka , kroję w plasterki . Serek kroję w plasterki , kabanosy na 8 części. Na plasterkach krakowskiej kładę po kawałku kabanosa , serka i melona , spinam wykałaczką . Na talerzu rozkładam roszponkę , na roszponce melona z serem i wędliną . Całość polewam dresingiem , posypuję posiekanymi orzechami , podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Melon Roszponka Sery Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować