Melon w syropie

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

pyszne polecam.taki sloiczek bedzie jak znalazl dla mojego synka do kaszki na sniadanie :) on uwielbia takie polaczenia :D

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 melony
    1 kg cukru
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Melon w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. melon kroimy na cwiartki usuwamy pestki pozbywamy sie skorki obierajac lub wycinajac male kostki.
    kostki melona zasypujemy 0.5 kg cukru i odstawiamy na 2 godz. zeby puscil sok.
    po tym czasie kostki przekladamy do sloiczkow a powstaly sok przelewamy do garnka i dodajemy wode ( u mnie bylo 6 malych sloiczkow wiec dodalam 3 male sloiczki wody) dodalam reszte cukru i zagotowalam.
    goracym syropem zalewamy melon i szczelnie zakrecamy. pasteryzujemy 25-30 min zalezy jak miekki melon jest u mnie bylo 25 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować