Matjasy z mozzarellą w oleju

5 (1 ocen)

Alternatywa dla drogich śledzi w słoiczkach o różnych nazwach, można zrobić z jakimi się chce dodatkami, zalać olejem i po dwóch dniach mamy pyszne własnej produkcji :)

Składniki:

  • 3-4 mięsiste płaty śledzia solonego z wiaderka
    2 większe cebule
    3 miękkie suszone morele + 3 suszone sliwki
    60 g mozzarelii w kulce
    sól do cebuli
    olej do zalania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matjasy z mozzarellą w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hb3chj 1. Płaty śledziowe wymoczyć przez 20 minut w misce z zimną wodą, później pokroić w kawałki.
    Cebulę pokrojoną w półkrążki posolić, morele i śliwki pokroić w paseczki, mozzarellę w kostkę.
    Wszystko delikatnie wymieszać.
  • image-0y9a3j3 2. Do miski wlać olej, wymieszać i włożyć do średnich szerszych słoików, odstawić do lodówki.
    Śledziki są najlepsze do jedzenia po dobie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Mozzarella Olej Śledzie Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować