Matiasy w sosie musztardowym

4.5 (159 ocen)

  • 45 min

Wyrazista w smaku musztarda francuska doskonale podkreśla smak matiasów. Z dodatkiem jajka i cebulki tworzy smaczną świąteczną przekąskę.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 filety z matiasa
    ½ cebuli
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka musztardy jerozolimskiej
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    300 ml mleka
    3 szczypty kurkumy
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Matiasy w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy w sosie musztardowym 1. Filety z matiasa moczymy w mleku około 30 minut. Następnie kroimy je w paski, przekładamy do miseczki. Dodajemy musztardę, majonez jogurt, kurkumę, drobno pokrojone jajka na twardo i drobno pokrojoną cebulę. Dobrze mieszamy, odstawiamy na godzinę żeby składniki się przegryzły. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Matias Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować