Masa miodowa

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

Idealna do przekładania wafli, ciastek, biszkoptów... Do woli :)

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g margaryny (minimum 70% tłuszczu)
    5 łyżek wody
    7 łyżek miodu
    200 g zabielacza do kawy
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa miodowa 1. Margarynę, wodę i miód razem zagotować - całkowicie wystudzić. Następnie wsypać zabielacz i dokładnie wymieszać.

Porady

Aby nadać masie śmietankowy posmak, należy użyć masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować