Papryka bez pasteryzacji

  • wyświetlono: 15073 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Jest to stary, wypróbowany przepis. Nie wymaga pasteryzacji, co pozwala na zaoszczędzenie czasu i gazu.

  • 60min

Składniki

ok. 1,5 kg papryki
liść laurowy
ziele angielskie
czosnek
cebula
Zalewa (na 1 litr wody)
3 łyżki cukru
3 łyżeczki soli
1/3 szklanki octu 10 %

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka bez pasteryzacji

  • 1. Paprykę sparzyć, przez moment gotować, ale bardzo krótko. Następnie wyciągnąć i przelać zimna wodą . Wydłubać pestki i pokroić na części. Włożyć do słoików.
  • 2. Do każdego słoika włożyć ząbek czosnku, plasterek cebuli oraz liść laurowy i ziele angielskie. Paprykę zalać gorącą zalewą . Wlać łyżkę oleju. Po zamknięciu słoików, postawić je na wieczku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babcipaprykaPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

papryka w occie

Dodane przez: majka190382

KONSERWOWA PAPRYKA

Papryka to jedna z warzywnych barw...

Papryka konserwowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Papryka konserwowa

Przepis dostałam od babci, ta papryka...

Papryka konserwowa

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Papryka konserwowa

To mój sposób na paprykę. Lubię...

Papryka marynowana.

Dodane przez: Waldek

Papryka marynowana

Pyszna i chrupiąca papryka przez...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: okulewicza

PAPRYKA KONSERWOWA

Papryka konserwowa to jeden z moich...

papryka konserwowa

Dodane przez: ania-gotuje

Marynowana papryka

Przepis jest w mojej rodzinie od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE