Papryka bez pasteryzacji

4.75 (219 ocen)

  • 60 min

Jest to stary, wypróbowany przepis. Nie wymaga pasteryzacji, co pozwala na zaoszczędzenie czasu i gazu.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 1,5 kg papryki
    liść laurowy
    ziele angielskie
    czosnek
    cebula
    Zalewa (na 1 litr wody)
    3 łyżki cukru
    3 łyżeczki soli
    1/3 szklanki octu 10 %
Wystaw ocenę:

4.75 (219 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka bez pasteryzacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę sparzyć, przez moment gotować, ale bardzo krótko. Następnie wyciągnąć i przelać zimna wodą . Wydłubać pestki i pokroić na części. Włożyć do słoików.
  • 2. Do każdego słoika włożyć ząbek czosnku, plasterek cebuli oraz liść laurowy i ziele angielskie. Paprykę zalać gorącą zalewą . Wlać łyżkę oleju. Po zamknięciu słoików, postawić je na wieczku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować