Marynowana papryka

4.5 (203 ocen)

  • 60 min

Do obiadu i na kanapkę, na leczo i na sałatkę :) pyszna

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg papryki
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    nać selera

    Zalewa:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika wkładamy : liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, nać selera i pokrojoną na dowolne kawałki paprykę.
    Następnie gotujemy zalewę z octu, wody, cukru, soli i oleju.
    Gorącą zalewą zalewamy paprykę.
    Zakręcone słoiki pasteryzujemy 15 min.

Porady

Dodając do słoika papryczkę chili nadajemy papryce ostrzejszy posmak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować