Marmolada z cebuli

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

Słodka, słona, delikatna i cudownie zaskakująca w smaku. Możemy ją podawać do mięs, pasztetów i jest idealnym dodatkiem do domowych burgerów.

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 kg cebuli
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżka oliwy z oliwek
    - 2 łyżeczki octu balsamicznego
    - 1 łyżka miodu
    - 1 łyżeczka brązowego cukru
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Marmolady Burgery Dodatki

Marmolada z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy na piórka. Podsmażamy na oliwie z oliwek, aż się zarumieni.
    Dodajemy pokrojony czosnek, ocet, miód i cukier. Wszystko gotujemy.
  • 2. Gdy cebula będzie miękka dodajemy sól i pieprz.
    Gotujemy wszystko na małym ogniu przez około 25- 30 minut.

Porady

Cebulę możemy wcześniej podgotować w całości, by przy krojeniu nie płakać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować