Malinowe morze- ciasto bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i proste ciasto na każdą pogodę.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • śmietana 30 % 500 ml
    galaretka szafirowa 75 g + 250 ml wody
    galaretka turkusowa 75 g + 250 ml wody
    galaretka krystaliczna 77 g + 500 ml wody
    herbatniki ciemne 32 sztuki
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki Herbaty

Malinowe morze- ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • malinowe morze 1. Blaszka kwadratowa 23 cm.
    Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami.
    Osobno każdą niebieską galaretkę rozpuścić we wrzątku i przestudzić.
    Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, podzielić na dwie części.
    Do każdej miksując powoli dolewać ostudzoną ale płynną galaretkę.
    Na herbatniki wyłożyć ciemniejszą masę szafirową , przykryć warstwą herbatników i wyłożyć masę turkusową. Przykryć herbatnikami.
    Na wierzch rozłożyć maliny, całość wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Zagotować galaretkę krystaliczną i przestudzić.
    Schłodzoną ale płynną zalać maliny, schłodzić w lodówce.
    Uważni zauważą warstwę niebieskiej galaretki na dole. Powstała przez lekkie rozwarstwienie masy turkusowej.
    Nie ma to wpływu na smak a wygląda jeszcze lepiej, więc nie martwcie się jak i Wam się to przydarzy w gorący dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Maliny Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować