Malinowa panna cotta z granatem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser na upalne dni, w wersji mini w sam raz na imprezę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 ml mleka
    150 ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru
    15 dag musu malinowego
    2 łyżeczki żelatyny
    1 galaretka malinowa
    1 granat
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Malinowa panna cotta z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namaczamy żelatynę w odrobinie zimnej wody, odstawiamy na 10 min. Pogdrzewamy w kąpieli wodnej do rozpuszczenia.
  • 2. Zagotowujemy mleko, śmietankę, mus malinowy z cukrem.
  • 3. Ściągamy z ognia i wlewamy żelatynę. Mieszamy dokładnie i przelewamy do malutkich foremek do deserów. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
  • 4. Obieramy granata, wsypujemy pestki na wierzch deserku. Zalewamy tężejącą galaretką, przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Chłodzimy. Dekorujemy listkami mięty lub melisy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować