1.
Ciasto:
Żółtka z cukrem, margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto rozłożyć na dwie brytfanki wyłożone pergaminem i posmarować bezą. Piec ok. 20 min w temp 180C
2.
Beza: Białka ubić z cukrem na sztywno. Rozłożyć na ciasto I i II i posypać płatkami migdałowymi.
3.
Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody. Lekko tężącą wymieszać z 1/2 kg malin.
Śmietanę ubić z cukrem i fix'em na sztywno.
4.
Wyłożenie: placek-śmietana-maliny z galaretką-śmietana- placek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze