Kurczak z warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mój pomysł na kolorowego kurczaka. Filet z kurczaka nie musi być nudny.

  • 50 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    3 małe cebule
    10 dkg boczku
    marynowane pieczarki
    papryka (różne kolory)
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku, czosnek w granulkach)
    patyczki na szaszłyki

Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na porcje, doprawić i rozbić
  • 2. Cebulki pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziać cebulę, boczek, paprykę, pieczarki, zakończyć cebulą.
  • 3. Szaszłyk zawinąć w rozbitą pierś z kurczaka, o panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż patyczka na dwie części. Przed podaniem mięso podgrzać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy