Kurczak z warzywami

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Mój pomysł na kolorowego kurczaka. Filet z kurczaka nie musi być nudny.

Agnieszka920305
  • 50min

Składniki

podwójna pierś z kurczaka
3 małe cebule
10 dkg boczku
marynowane pieczarki
papryka (różne kolory)
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku, czosnek w granulkach)
patyczki na szaszłyki

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak z warzywami

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na porcje, doprawić i rozbić
  • 2. Cebulki pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziać cebulę, boczek, paprykę, pieczarki, zakończyć cebulą.
  • 3. Szaszłyk zawinąć w rozbitą pierś z kurczaka, o panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż patyczka na dwie części. Przed podaniem mięso podgrzać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak z warzywami po chińsku

Dodane przez: bogusia82

Kurczak z warzywami po chińsku

Kurczak przyrządzony z warzywami...

Kurczak w warzywach

Dodane przez: joanna30

Filet z kurczaka w warzywach

Delikatne, pyszne i lekkie danie.

potrawka z kurczaka z warzywami

Dodane przez: tatalia

potrawka z kurczaka z warzywami

pierś z kurczaka i cukinia się...

Kurczak z warzywami po wietnamsku

Dodane przez: dagita

Kurczak z warzywami po wietnamsku

Upodobaliśmy sobie z mężem ostatnio...

kurczak z warzywami

Dodane przez: Brenia

Udka z kurczaka duszone z warzywami

Pyszny, zdrowy przepis na niedzielny...

Udka kurczaka zapiekane z warzywam

Dodane przez: PawełJ

Udka kurczaka zapiekane z warzywami

Coś pysznego na obiad. Wrzucamy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE