Makaronowe rurki z papryką i kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne lekko pikantne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    kilka różyczek kalafiora - ok 1/2 główki
    1/4 papryki pomarańczowej
    1/4 papryki żółtej
    1/2 strączka ostrej papryki
    kostka rosołowa drobiowa
    100 ml białego wina
    1 łyżeczka curry indyjskiego
    pieprz
    sól
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    150 g makaronu rurki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowe rurki z papryką i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente.
    Paprykę pokroić w paski a ostra drobno posiekać bez pestek.
    Na patelni rozgrzać olej i wrzucić paski papryki.
    Chwile smażyć a następnie podlać winem, wrzucić kostkę rosołową i włożyć różyczki kalafiora.
    Dusić razem przez 10-15 minut.
    Dodać przyprawy, zagotować.
    Mąkę rozrobić w 2 łyżkach wody i zaprawić potrawę, gotując jeszcze minutę.
    Na końcu dodać ugotowany makaron, wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować