nadziewane muszle makaronowe z szynką i papryką

4.5 (157 ocen)

Zasmakują nie tylko miłośnikom makaronu.

Składniki:

  • 30 dag makaronu duże muszle czerwona papryka 3 pomidory cebula 6 plastrów szynki 15 dag startego parmezanu 2 ząbki czosnku olej z oliwek z bazylią łyżka suszonej bazylii sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Nadziewane muszle makaronowe z szynką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie . Odsączyć, wymieszać z łyżką oliwy i ostudzić. Szynkę pokroić w paski. Paprykę, obraną cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę. Rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać paprykę, a potem pomidory. Gotować około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Dodać bazylię i doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Muszle napełnić szynką i farszem, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować