Makaroniki z kremem z czarnej porzeczki

1 (1 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chyba nie ma osoby, która nie kocha makaroników, a jeszcze z takim nadzieniem!

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g mielonych migdałów
    125 g cukru pudru
    125 g cukru kryształu
    90 g białek


    MASA Z CZARNEJ PORZECZKI:

    50 g czarnej porzeczki
    125 g mascarpone
    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Makaroniki

Makaroniki z kremem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały wymieszać z cukrem pudrem, przesiać przez sitko.
  • 2. Białka ubić z cukrem kryształem na sztywną bezę.
  • 3. Dodać odrobinę beżowego barwnika. Dokładnie wymieszać.
  • 4. Do piany wsypać migdały i mieszać, do momentu, aż masa zacznie swobodnie spływać z łyżki.
  • 5. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.
  • 6. Blaszkę wyłożyć matą silikonową.
  • 7. Wyciskać makaroniki prostopadle do maty.
  • 8. Odpowietrzyć makaroniki uderzając blaszką dwa razy o blat kuchenny.
  • 9. Pozostawić na blacie do momentu, aż na ciasteczkach zrobi się delikatna skorupka.
  • 10. Piec w 100 stopniach ok 40 min. Wystudzone makaroniki ściągnąć z blachy.
  • 11. Czarną porzeczkę zagotować, wystudzić, przetrzeć przez sitko.
  • 12. Mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą i musem z czarnej porzeczki.
  • 13. Makaroniki przełożyć kremem.
  • 14. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować