Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem. Lekki pomysł na obiad

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g makaronu
    1 puszka tuńczyka
    150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
    150 g cukinii
    1 cebula
    pieprz ziołowy
    jarzynka
    chili
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę posiekać i podsmażyć w rondlu, dodać szpinak i smażyć aż się rozpadnie, dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażyć 10 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko odciśniętego tuńczyka, doprawić do smaku i wymieszać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować