Przepis dostosowałam wraz z mamą do naszych upodobań kulinarnych.
20 min
Składniki:
około kilogram mięsa mielonego
pół kilograma pieczarek
jedno opakowanie makaronu w formie dużych muszelek
pół cebuli
dwa opakowania sosu bolońskiego
starty ser
sól,pieprz,mielona papryka słodka,szczypta vegety i majeranku.
Makaron z pieczarkami i mięsem mielonym w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieramy pieczarki, kroimy na małe kawałki,cebulkę podsmażamy na patelni i gdy będzie miała delikatny złoty kolor dodajemy mięso mielone. Dodajemy przyprawy i pieczarki. Smażymy do momentu gdy pieczarki będą miękkie.
2.W czasie przygotowywania farszu gotujemy makaron. Dodajemy odrobinę soli i oleju do gotującej się wody. W tym samym czasie mieszamy sos z wodą
3.Farsz nakładamy do makaronu (duże muszelki) ,polewamy sosem bolońskim i obsypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min
Porady
Dla lepszego smaku farszu dodaję zawsze odrobinę Magi,kilka kropelek.
Komentarze