Makaron z pieczarkami i mięsem mielonym w sosie bolońskim

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Przepis dostosowałam wraz z mamą do naszych upodobań kulinarnych.

  • 20 min

Składniki:

  • około kilogram mięsa mielonego
    pół kilograma pieczarek
    jedno opakowanie makaronu w formie dużych muszelek
    pół cebuli
    dwa opakowania sosu bolońskiego
    starty ser
    sól,pieprz,mielona papryka słodka,szczypta vegety i majeranku.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pieczarkami i mięsem mielonym w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy pieczarki, kroimy na małe kawałki,cebulkę podsmażamy na patelni i gdy będzie miała delikatny złoty kolor dodajemy mięso mielone. Dodajemy przyprawy i pieczarki. Smażymy do momentu gdy pieczarki będą miękkie.
  • 2. W czasie przygotowywania farszu gotujemy makaron. Dodajemy odrobinę soli i oleju do gotującej się wody. W tym samym czasie mieszamy sos z wodą
  • 3. Farsz nakładamy do makaronu (duże muszelki) ,polewamy sosem bolońskim i obsypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min

Porady

Dla lepszego smaku farszu dodaję zawsze odrobinę Magi,kilka kropelek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować