Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Kolejny, prosty przepis na szybkie danie makaronowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy
    150 g pieczarek
    300 ml passaty pomidorowej
    1/2 łyżeczki suszonego oregano
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    tarta mozzarella
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy.

    Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować