Makaron z mięsem i warzywami po chińsku

4.49 (184 ocen)

  • 20 min

Szybkie i pyszne danie bez wyszukanych składników

  • 20 min

Składniki:

  • - 400g mięsa mielonego woł./wiep.
    - mrożona mieszanka warzyw chińskich (biedronka)
    - 2 zupki chińskie, czerwone VIFON
    - troszkę soli, pieprzu i vegety
    - 2 szklanki wody
    - 1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mięsem i warzywami po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju
  • 2. Dodajemy pół opakowania warzyw i dusimy razem z przyprawami z zupek chińskich (tylko przyprawy w proszku - olejków nie dodajemy!). Doprawiamy dla smaku solą, pieprzem i vegetą.
  • 3. Dusimy tak aby warzywka pozostały lekko chrupiące i wlewamy na patelnie 2 szklanki wody.
  • Danie gotowe do podania 4. Kiedy woda się zagotuje dodajemy drobno rozgnieciony makaron z 2 zupek i całość przykrywamy i odstawiamy na 3 min żeby makaron spęczniał i wypił wodę.
  • Na talerzyku 5. Otrzymujemy smaczne i szybkie danie.
  • Na talerzyku 6. Smacznego

Porady

Moja Żona dodaje keczup do gotowego dania na talerzu - kwestia smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować