Smażony makaron po chińsku

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy brakuje nam czasu, najlepiej postawić na szybki efekt. Więc tym razem proponuję makaron, z którego zawsze można przyrządzić coś pysznego i oryginalnego.

Składniki:

  • - mieszanka chińska warzyw, najlepiej z kiełkami i grzybami MUN;
    - opakowanie makaronu chińskiego;
    - 3 piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę);
    - przyprawa do dań chińskich;
    - sos sojowy;
    - oliwa z oliwek;
    - sól i pieprz czarny.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Smażony makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie z oliwek smażymy kurczaka na złoty kolor (wcześniej zamarynowanego przez godzinę w sosie sojowym). Dodajemy warzywa i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy przez chwilę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą chińską. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy pod koniec duszenia. Podsmażamy przez chwilkę. Przepis podpatrzony na blogu kulinarna piniata.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować