Makaron z krewetkami i białym winem

4.5 (183 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Dla wielbicieli owoców morza.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 150 g makaronu tagliatelle lub spaghetti,
    5 ząbków czosnku,
    8 pomidorków suszonych,
    20 krewetek mrożonych,
    150 ml wina białego wytrawnego,
    garść rukoli,
    2 łyżki masła,
    oliwa,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z krewetkami i białym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Krewetki rozmrażamy, oczyszczamy i osączamy w papier ręcznikowy. Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i pomidory suszone. Następnie na mocno rozgrzaną już patelnię wrzucamy krewetki, doprawiamy. Po trzech minutach zalewamy całość na patelni winem, odparowujemy. Dodajemy masło oraz ugotowany makaron, całość dobrze mieszamy i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przed podaniem dorzucamy świeżą rukolę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować