Makaron z kiełbasą, cukinią, papryka i cebulą

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Gdy przychodzi sezon na świeże warzywa wtedy często je przygotowuję. Moi najbliżsi bardzo je lubią i zawsze znika w mgnieniu oka. Jest przepyszne, pożywne, łatwe w przygotowaniu i nie może nam nie udać! :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki na 4-6 porcji:
    • ok. 300-400 g makaronu,
    • ok. 500 g kiełbasy,
    • 4 średnie cukinie,
    • ok. 300 g pieczarek,
    • 2 duże papryki czerwone,
    • 1 duża papryka żółta,
    • 1 czerwona cebula,
    • 2-3 ząbki czosnku,
    • ok. 0,7 litra domowego przecieru z pomidorów ( może być z kartonu lub zmiksowane pomidory z puszki),
    • oliwa lub olej,
    • papryka słodka i ostra, sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron z kiełbasą, cukinią, papryka i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i dokładnie płuczemy, kroimy w kostkę. Kiełbasę, cukinię, cebulę również kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, a marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Wszystkie warzywa podsmażamy osobno i przekładamy do wysokiego garnka, dodajemy przecier, przyprawiamy do smaku i dusimy do miękkości około 30-40 minut mieszając co jakiś czas.
    Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Ilość makaronu zależy czy chcemy go mniej czy więcej w potrawie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować