PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Makaron z fetą i szpinakiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/29/630a80a2fd54f91632cfae908e4e521f24a7a7a9.jpeg32404320http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-z-feta-i-szpinakiem-4
250 g makaronu
300 g świeżego szpinaku
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
200 ml śmietany "creme fraiche" (lub gęstej, kwaśnej 18%)
sól, pieprz
100 g sera feta
Sposób przygotowania przepisu:
Makaron z fetą i szpinakiem
1.
Makaron ugotować al'dente, przelać na durszlak, odstawić.
2.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić szpinak i wyciśnięte ząbki czosnku. Smażyć kilka minut, aż szpinak zmniejszy swą objętość i będzie miękki. Do szpinaku dodać śmietanę, wymieszać, zdjąć z ognia. Część sera feta pokruszyć, część pokroić w kostkę. Do sosu szpinakowo - śmietanowego dodać ugotowany wcześniej makaron i pokruszoną fetę. Delikatnie, lecz dokładnie wymieszać. Danie przełożyć na talerz i posypać kilkoma kostkami fety.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze