Makaron z boczkiem, serem i cebulą

4.4 (166 ocen)

  • 25 min

Smaczne i szybkie danie z makaronem. Dobry sposób na wykorzystanie makaronu z poprzedniego dnia, wtedy danie robi się jeszczze szybciej, bo nie trzeba już gotować makaronu.

  • 25 min

Składniki:

  • - 200g makaronu (np. kolanka),
    - 200g boczku,
    - 100g sera,
    - 1 cebula,
    - 1 jajko,
    - sól, pieprz do smaku,
    - kilka listków bazylii
Wystaw ocenę:

4.4 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z boczkiem, serem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek podsmażyć 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
    Boczek pokroić na kawałeczki i podsmazyć na patelni.
  • Cebulę pokroić i dodac do boczku. 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do boczku i podsmażać razem. Ser zetrzeć na tarce, odstawić. Makaron odcedzić i dodać do boczku i cebuli. Można dodać posiekaną bazylię, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jedno jajko i wymieszać.
  • Dodać ugotowany makaron, zetrzeć ser i wymieszać. 3. Posypać startym serem, podgrzewąć domomentu aż ser się rozpuści, od czasu do czasu mieszać. Podawać od razu, udekorowac listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Makaron Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować