Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

4.46 (152 ocen)

  • 40 min

Szybkie i smaczne danie z wykorzystaniem piersi z indyka w musztardzie i miodzie

  • 40 min

Składniki:

  • - 500g piersi z indyka,
    - musztarda (1/2 słoika),
    - miód (5 łyżek),
    + jeśli musztarda nie jest zbyt ostra, można jeszcze użyć soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.46 (152 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC. Piec przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować