Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

  • wyświetlono: 18476 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Szybkie i smaczne danie z wykorzystaniem piersi z indyka w musztardzie i miodzie

katarzynagotuje
  • 40min

Składniki

- 500g piersi z indyka,
- musztarda (1/2 słoika),
- miód (5 łyżek),
+ jeśli musztarda nie jest zbyt ostra, można jeszcze użyć soli i pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

  • 1. Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC. Piec przez 25-30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

musztardamiódmusztarda_keczuppiersi z inydka

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Dodane przez: Cukiereczek

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi...

Roladę możemy podać z kaszą jaglaną....

Kurczak w miodzie i musztardzie

Dodane przez: borororo

Kurczak w miodzie i musztardzie

Kontrast dwóch przeciwnych smaków:...

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie

Dodane przez: caroline1983

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie

Mięso z ostrym smaczkiem

filet z indyka

Dodane przez: Anitka0804

Pieczona pierś z indyka

Soczysty filet z piersi indyka...

Pierś z indyka w miodowej glazurze

Dodane przez: cukinia

Pierś z indyka w miodowej glazurze

Soczysta pierś z indyka wyśmienita...

Rolada z piersi indyka

Dodane przez: rzelkazag

Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami

Podzielna pierś z indyka tym razem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE