Makaron w sosię smietanowym z groszkiem i selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Bardzo smaczne i szybkie danie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 20 dag makaronu pełnoziarnistego
    20 dag zielonego groszku
    7-8 łodyg selera naciowego
    200 ml śmietany kremówki
    2 łyżki masła klarowanego
    1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
    sól, pieprz do smaku, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron w sosię smietanowym z groszkiem i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy przyprawą do kurczaka. Dolewamy śmietankę, dorzucamy groszek oraz pokrojony seler. Wszystko mieszamy od czasu do czasu i dusimy aż sos się zredukuje i wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy makaron i dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy. Jeśli sos będzie za gęsty możemy dolać około pół szklanki wody z gotowania makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować