Makaron w pesto z warzywami

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

Aromatyczne i lekkie danie obiadowe :)

  • 45 min

Składniki:

  • 100 g ulubionego makaronu
    po kawałki żółtej i czerwonej papryki
    kawałek cukinii
    2-3 pieczarki
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka zielonego pesto
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    świeży tymianek do przybrania
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron w pesto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa 1. Warzywa pokroić w plasterki. Oprószyć przyprawami, skroić olejem, dokładnie wymieszać. Obsmażyć na patelni.
  • Makaron 2. Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć chwilę, dodać pesto, wymieszać, dodać makaron.
  • Gotowe danie 3. Do makaronu z pesto dodać warzywa, podsmażyć minutę i gotowe. Można doprawić do smaku. Przed podaniem udekorować tymiankiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też nasz przepis na cannelloni!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować