Makaron tagliatelle z cukinią i boczkiem

4.49 (195 ocen)

  • 20 min

Pyszny letnie obiad w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • - 200 g makaronu tagliatelle
    - 1 średnia cukinia
    - 4 plasterki wędzonego boczku
    - 1/2 papryczki chilli
    - 1 żółtko
    - 1/2 szklanki śmietany kremówki
    - 5 łyżek startego parmezanu
    - otarta skórka z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron tagliatelle z cukinią i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. W międzyczasie boczek pokrój w paseczki, na patelni wytop z niego tłuszcz. Gdy boczek będzie chrupiący dodaj posiekaną papryczkę chilli i startą na tarce cukinię. Zwiększ ogień i podsmażaj całość często mieszając przez 3 minuty.
  • 3. Żółtko wymieszaj ze śmietaną, skórką z cytryny i serem na gładki sos. Połącz sos z makaronem i cukinią. Całość dobrze wymieszaj, posyp serem i podawaj natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować