Makaron po singapursku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -400 g makaronu ryżowego
    -300 g krewetek
    -3 jajka
    -1/2 kapusty pekińskiej
    -2 cebule
    -100 ml bulionu warzywnego
    -3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    -1 łyżeczka brązowego cukru
    -2 łyżeczki curry w proszku
    -5 cm imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron po singapursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Bulion warzywny mieszamy z sosem sojowym i cukrem. Na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oleju wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 2 minuty, delikatnie mieszając. Zdejmujemy z patelni. Następnie smażymy krewetki, na 1 łyżce oleju, 2 minuty. Zdejmujemy z patelni. Przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, starty imbir i curry. Dodajemy poszatkowaną kapustę i smażymy 2 minuty. Dodajemy sos, makaron, jajka i krewetki. Podgrzewamy przez 2 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować