Makaron po meksykańsku

5 (180 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie danie na ostro :)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g zmielonej łopatki wieprzowej
    2 cebule
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    200 ml przecieru pomidorowego
    1 papryczka chili
    sól, pieprz, pieprz cayenne
    350 g makaronu
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Makaron po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z dodatkami 1. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy.
  • Gotowe danie meksykańskie 2. Podsmażyć jeszcze 10 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować