makaron penne z porami w śmietanowym sosie

4.51 (190 ocen)

  • 35 min

smaczna i zdrowa potrawa

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dkg makaronu penne
    2 pory
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    30 -40 dkg pieczarek
    25-30 dkg szynki konserwowej drobiowej
    natka pietruszki do posypania
    sól, pieprz
    szczypta chili w proszku
    1,5 szklanki śmietany
    kopiata łyżka mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne z porami w śmietanowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić i usmażyć pieczarki. Oddzielnie udusić pokrojoną paprykę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w ćwierć-plastry pory i pokrojoną szynkę. Razem dusić do miękkości. Połączyć z pieczarkami i papryką. Zagęścić śmietaną z mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Podawać z ugotowanym makaronem . Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować