Makaron pełnoziarnisty ze świeżym szpinakiem baby i pomidorkami

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Pyszne, sycące danie. Jedna porcja to ok 350 kcal.

  • 15 min

Składniki:

  • makaron penne pełnoziarnisty 80g
    szpinak baby ok 50g
    czosnek 2 ząbki
    pomidorki cherry 4 sztuki
    śmietanka 12% ok 3 płaskie łyżki
    pieprz
    olej rzepakowy - niewielka ilość ok pół łyżeczki
    świeża bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron pełnoziarnisty ze świeżym szpinakiem baby i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron ze szpinakiem i pomidorkami 1. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Szpinak płuczemy, osuszamy i siekamy na kawałki. Do zeszklonego czosnku dodajemy szpinak i pokrojone na ćwiartki pomidorki.
    Smażymy chwilkę, po czym dodajemy śmietankę i doprawiamy pieprzem.
    w międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
  • 2. Ugotowany makaron wykładamy na talerz. Na nim układamy nasz szpinak z pomidorkami. Dekorujemy świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować