Makaron graham w sosie szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny i zdrowy makaron dla wielbicieli szpinaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu graham
    pół opakowania szpinaku rozdrobiony mrożony
    jasna część małego pora
    2-3 ząbki czosneku
    50 ml śmietanki 18% tłuszczu
    sól, pieprz
    odrobina oleju lub oliwy z oliwek do smażenia

Makaron graham w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę i razem z pokrojoną jasną część pora podsmażamy krótko na oleju lub oliwie z oliwek.
  • 2. Do podsmażonego czosnku i pora dodajemy szpinak i wszystko dusimy pod przykryciem póki szpinak się nie rozmrozi. Pod koniec dodajemy przyprawy i śmietankę. Ugotowany makaron polewamy sosem szpinakowo - śmietanowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy