Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

4.42 (203 ocen)

  • 25 min

Szybki i smaczny pomysł na obiad.

  • 25 min

Składniki:


  • 1/2 opakowania makaronu penne
    3 garście świeżych liści szpinaku
    8 pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju
    100 ml śmietany 18%
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.42 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i poddusić na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać posiekane ząbki czosnku. Dodać opłukany i osuszony szpinak. Gdy zmniejszy swoją objętość, wlać na patelnię śmietanę i jogurt. Doprawić do smaku. Na koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i wymieszać.
  • 3. Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować