Makaron cannelloni faszerowany szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

To potrawa, która świetnie sprawdzi się nie tylko na obiad ale i na kolację.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu rurki cannelloni
    1/2 kg szpinaku świeżego
    3 ząbki czosnku
    10dkg sera topionego śmietankowego
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki masła
    sól.pieprz


    Sos:
    1/4 litra mleka
    1/4 litra słodkiej śmietany
    5 dkg masła
    3 łyżki mąki
    1 szklanka wywaru z jarzyn
    sól.pieprz
    kucharek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron cannelloni faszerowany szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak oczyścić, ugotować,odcedzić.Na patelni rozgrzać masło , dodać szpinak, poddusić. Po chwili dodać czosnek przeciśnięty przez praskę następnie dodać ser topiony, sok z cytryny, przyprawy, wymieszać. Makaron zblanszować. Każdą rurkę napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.

    Składniki na sos połączyć, zagotować. Doprawić do smaku przyprawami. Rurki napełnione farszem polać sosem . Piec w piekarniki około 20 min w temperaturze 180 stopni. Sprawdzać czy makaron jest miękki. Po upieczeniu wyłożyć na płlmisek. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować